Poznáme dva základne typy plaviek

Hádam všetci vieme, aké sú jednodielne plavky a aké sú dvojdielne plavky. Nie je potrebné ich príliš predstavovať. Jednodielne plavky boli vždy výsadou plavkýň a aktívnych športovcov. Vývojom trendov sa však práve jednodielne plavky stali horúcim trendom. Správnym strihom dosiahneme optické zoštíhlenie a vyformovanie postavy. Tiež sa nemusíme obávať „nehôd“ pri vodných radovánkach. Dvojdielne plavky patria dlhé roky medzi veľmi obľúbené. Odhalia telo, pôsobia zvodne a ešte sa postarajú aj o krásne opálenie. Vhodné sú aj na rekreačné plávanie. Skvelou pomôckou pri kúpe plaviek je správne označenie našej postavy.

Postavy

4 základné typy postáv pre výber plaviek

Typ JABLKO: Nájdite si model so zaväzovaním na krku, ktorý opticky podtrhne väčšie poprsie. Širšie ramienka vám sú navyše opornejšie a vyvažujúce objem dekoltu. Kombinujte ho s vysoko strihanými nohavičkami, ktorý predĺži nohy. Pre tento typ postavy sú vyhovujúce tankiny, ktoré zahalia bruško, zamaskujú nevýrazný pás a naopak, poukážu na hrudník a nohy.

Typ HRUŠKA: Plavková podprsenka by mala byť výrazná! Nebojte sa extravagantných vzorov, pushup vypchávok, zdobenia, volánov, strapcov či mašličiek. Postave tohto typu pristane strih bandeau bez ramienok alebo guľaté bardotky, ktoré dekoltu opticky pridajú na objeme. Kombinujte ho s hladkým šortkovým spodným dielom v hladkom a tmavšom prevedení bez vzorov, ktorým zamaskujete širšie boky. Siahnite po pareu, ktoré vám pridá na ženskosti.

Typ PAPRIKA: Aj tomuto typu postavy najlepšie sedia plavky so širšími ramienkami, ktoré nepútajú pozornosť na ramená. Určite nesiahajte po bandeau, ale zamerajte sa na svetlý odtieň s potlačou v klasickom strihu, ktorý vytvára guľatý výstrih. Silnejšie stehná zamaskujete brazílkami alebo viazačkami, ktoré vám zoštíhlia nohy. Dovoliť si môžete aj výrazné vzory, detaily, riasenia. Pre vás je vhodný kvetinový vzor, divoké farebné kombinácie aj volány.

Typ PRESÝPACIE HODINY: Bikiny sú pre vás to pravé orechové! Pristane vám trojuholníková podprsenka bez výstuže, s rôznorodým viazaním. Nechajte svoj dekolt vyniknúť. Pozor však na prehnané vzory, voľte skôr jednofarebné plavky alebo v decentnom dizajne, ktorý funguje aj so spodným dielom. Nebojte sa aj vykrojených nohavičiek bez viazania, v ktorých vynikne vaše pozadie. Tomuto typu postavy mimoriadne svedčia aj jednodielne plavky, v ktorých vynikne úzky pás.

Vedieť si správne pomenovať typ postavy je zásadné pre výber vhodných plaviek. Tie majú zahaliť nedokonalosti a zvýrazniť to, čo je na vás pekné.

Na farbe plaviek záleží

Práve vhodne zvolený odtieň má veľký vplyv na maskovanie nedokonalostí siluety a zvýraznenie žiadúcich partií. Potrebujete zoštíhliť? Skúste hnedú, tmavomodrú, purpurovú alebo čiernu. Nezabúdajte, že svetlé farby s potlačou priťahujú pozornosť. Ich výber je potrebné dobre zvážiť. Úžasné sú vtedy, keď chcete zvýrazniť konkrétnu partiu. Napríklad viac farieb na podprsenke doplnené riasením alebo iným ozdobným efektom dovolia výraznejšie vyniknúť vášmu poprsiu.

Pri plavkách je dôležitá aj kvalita materiálu

Do mora aj do bazéna. Plavkám dávame vždy poriadne zabrať. Preto je dôležitým faktorom kvalita vybraného materiálu plaviek. Látka sa musí na postave dobre vynímať, nesmie byť tenká a neelastická. Ak chceme, aby nám vydržali niekoľko sezón, musia byť dostatočne odolné voči chlóru, v opačnom prípade sýtosť farieb vybledne, môžu vzniknúť fľaky a látka sa ošúcha.

Výber veľkostí

Kvalitný materiál a správny strih nestačí. Alfou a omegou je vhodná veľkosť. Tá musí byť perfektná. Vtedy vám budú plavky správne sedieť a vy sa budete cítiť komfortne. Naša kolekcia dovoľuje kombinovať veľkosti vrchného aj spodného dielu, ktoré sú v rovnakých farebných akcentoch, aby, aj tie plavky, ktoré nie sú pôvodne setom, vytvárali dokonalý look. 

Všetky plavky nájdete vo všetkých predajniach BEPON a na BEPON.sk.

Produkt bol pridaný do zoznamu želaní