Ktoré z týchto ponožiek máte doma aj vy?

Ponožky sú pre niekoho bežnou súčasťou outfitu. Niekto si potrpí na kvalitu, iný uprednostní veselé farby či vzory. Každý z nás má rôzne preferencie pri výbere oblečenia aj ponožiek. Len málokto však tuší, že ponožky plnia aj zdravotnú úlohu. Odborníci potvrdili, že v každom šatníku by od určitého veku nemalo chýbať hneď niekoľko typov ponožiek. Šport sa zaraďuje k zdravému životnému štýlu a skôr či neskôr sa každý z nás pustí do niektorej športovej aktivity. Preto sú športové ponožky povinnou výbavou každého šatníka. Mäkká chôdza, zvýšená odolnosť, priedušnosť či bránenie šíreniu baktérii. Pri športových aktivitách je pohodlie chodidiel dôležité. 

Ponožky ako prevencia chorôb?

Časté nosenie nízkych topánok či chodenie na boso nie je zo zdravotného hľadiska vhodné. Potvrdia to dnes mnohí pediatri aj odborní lekári. Ploché nohy, bolestivý zápal, žilové ochorenia či narušená klenba. Ako si poradiť s nepríjemnými bolesťami? Postačí správna obuv? Nielen správna obuv, ale aj ponožky sú súčasťou procesu, ktorý si hravo poradí s nepríjemnou bolesťou. Nie nadarmo sa hovorí, že zdravie a prevencia idú ruka v ruke. Myslieť na svoje zdravie preventívne je ideálnym riešením mnohých zdravotných komplikácii. Myslieť na to treba nielen pri športovej aktivite, ale aj pri bežných každodenných činnostiach. 



Blog-kompresne-vs-diabeticke

Kompresné verzus diabetické ponožky 

Ponožky na šport, do práce, na bežné nosenie, ale aj kompresné a diabetické, ktoré sú špecifické svojim zložením či štruktúrou. V prípade zdravotných ponožiek odborníci dbajú na vysokú kvalitu. Tak napríklad diabetici potrebujú ponožky diabetes vyrobené zo špeciálnej tkaniny s mäkkým elastickým lemom, antibakteriálnou a protiplesňovou úpravou. Udržať zdravý krvný obeh je naopak úloha pre kompresné ponožky, podkolienky, pančuchy či dokonca lakťové návleky. Prevencia je cesta k pevnému zdraviu a na to treba pamätať. 

Nezabudnite si preto svoj šatník rozšíriť o športové ponožky, diabetické, kompresné, ale aj o termoponožky či ponožky na podporu klenby. Ak potrebujete poradiť, tím odborníkov z BEPON.sk je pripravený zodpovedať vaše otázky.

Produkt bol pridaný do zoznamu želaní